REKLAM

Almanya'da 50 bin Bulgaristan vatandaşı yaşıyor

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Bulgaristan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi.Alman Bakan,Bulgaristan'da 5 bin işadamı faaliyet gösterdiğini ve 5 bin Bulgaristanlı öğrenci Almanya'da öğrenim gördüklerini söyledi.
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna'daki krizin kesin siyasi çözüm kararından halen çok uzakta olduğunu söyledi.

Bulgaristan'a günü birlik resmi ziyarette bulunan Steinmeier, Bulgar mevkidaşı Daniel Mitov ile görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.


''ALMANYA'DA OKUMAK İSTEYENLER KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIK''
Almanya'da 50 bin kişilik bir Bulgar diasporasının yaşadığını ve 5 bin öğrencinin ülkesinde eğitim gördüğünü belirten Steinmeier, Bulgaristan'da ise 5 bin Alman şirketinin faaliyet gösterdiğini kaydetti. Bakan Steinmeier, "Almanya’da okumak isteyen, bilgiye susamış, çalışkan Bulgar öğrencileri için ülkelerinin kapısının daima açık olduğuna" vurgu yaptı.

Kaçak göçmenler konusuna da değinen Steinmeier, Bulgaristan ve Almanya için bu konunun ayrı bir önem taşıdığını belirterek, "Bulgaristan, Avrupa Birliği’nin (AB) dış sınırıyken, Almanya, sahip olduğu yüksek yaşam standardıyla yeni ikamet arayan kişilere cazip bir hedef sayılır" dedi.


''UKRAYNA'DAKİ KRİZİ ÇÖZMEDE UZAĞIZ''
Ukrayna krizi konusunda da değerlendirmelerde bulunan Steinmeier, Minsk Mutabakatı sonrası ağır silahların sorunlu bölgelerden çekilmesini umduğunu belirterek, "O zaman ileriye doğru bir adım daha atmış olacağız. Ancak Ukrayna'daki krizin kesin siyasi çözüm kararından halen çok uzaktayız" dedi.

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Mitov da Minsk mutabakatının başarılı sonuçlar getirmesini ümit ettiklerini belirterek, "Umarız Ukrayna'daki barış kalıcı olur" dedi. Mitov, "Bu anlamda Doğu Ukrayna'da kalıcı barışın sağlanması ve daha çok can kaybının olmaması için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) rolü de ayrı bir önem taşıyor" diye konuştu.

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Mitov(solda),Alman mevkidaşı ile..

Bulgaristan'ın 2018  AB'nin dönem başkanlığı için yardım çağrısı

Bulgaristan'ın 2018 yılındaki AB'nin dönem başkanlığına da değinen Mitov, bu konuda Almanya'dan destek ve yardım beklediklerini ifade etti.

Mitov, AB’nin Karadeniz bölgesiyle ilgili yeni yaklaşım ve strateji oluşturma istikametinde Bulgaristan'ın Almanya ile birlikte ortak çalışmalarda bulunabileceğini sözlerine ekledi.
Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier'in, Bulgaristan Başbakanı Borisov ile görüşmesinde iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve bu ülkedeki Alman şirketlerinin sayısının artırılması gibi konular görüşüldü. 

Steinmeier, Bulgaristan temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ve bazı siyasi kuruluşların temsilcileriyle de biraraya gelecek.



Kaynak:Anadolu Ajansı
Fotoğraf:Anadolu Ajansı

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓