REKLAM

Bulgar Devlet Radyosu,23 Nisan'da Kırcali'de 1 saatlik Türkçe program başlatıyor

HABERBG'nin Milli Elektronik Medya Kurulu(SEM)yetkililerinden aldığı bilgiye göre,Bulgaristan Milli Radyosu’nun (BNR) Türkçe Yayınlar Bölümü,23 Nisan'da  Kırcali'de 1 saatlik kültür ve müzik programı başlatıyor.

Bulgaristan'da tek Türkçe radyosu BNR'nin ,devlet eliyle halkın kulağına ulaşıyor.Ama son 3 ayda vericilerin kapatılmasıyla yaklaşık 1800 civarında dinleyiciyi  kötü etkiledi.Bu sorunu şu anda halletmeyi düşünen Bulgar Milli Radyosu yetkilileri,Milli Elektronik Medya Kurulu'na başvuruda bulunarak Kırcali'de ayrı yayın yapabilmesi için izin bekliyor.

     1 saatlik  Türkçe program 23 Nisan'da  başlayacak

    HABERBG Editörü Mehmet İBİŞOV'un edindiği bilgilere göre ,Medya Kurulu'nun Genel sekreteri Borislav Şabanski,''BNR yayın  yapabilmesi için başvurada bulundu ve bu ayın 18'ine kadar Kurulumuz  net izin kararını vermesi bekleniliyor''.açıklamasında bulundu.Ayrıca 23 Nisan'da 1 saatlik program için start verilebileceğini belirtti.
       
        Program hakkında içeriğini ile ilgili ise kültür ve müzük ağırlıklı olması bekleniliyor.Program sayesinde Kırcali iline bağlı köy halkından ve yerel yöneticilerinden  sesi duyurulacak.1 saatlik programı  Ağustosta internet üzerinden,stream olarak  yurtduşından dinleyicilere açık  olacak.

Mehmet İBİŞOV
HABERBG

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓