REKLAM

Venets Belediye Başkanı Mehriban Ahmedova:İşsizlik bölgemizde en büyük sorun

Venets Belediye Başkanı Mehriban Ahmedova ile röportaj yaptık.Önemli faaliyetleri ve geleceği hakkında konuştuk
Sayın Ahmedova,ikinci dönem Belediye Başkanısınız ,bu görevde kendinizi nasıl hissediyorsunuz?


Kendi işimi büyük sorumluluk olarak görüyorum.Edindiğim tecrübe ile Venets Belediyesinde daha faydalı ve başarılı işlere imza atabilirim.

 Küçük beldelerde başkanlar devletin temsilcileridir,o yüzden yerel halk bizden beklentileri vardır;ve umarım ki!bu anlayışta olabilirler.
Ahmedova,Başbakan Borisov ile Venets'de kültür salonun açılışı

Geçen dört yıl sizce verimli oldu mu?

Geçen dört yıl zorluklarla da geçse,övgüye değer başarılar da olmuştur elbette.Özellikle ikinci dönemde altyapı projelerini yapmaya başladık.Ekibimizle birlikte uzun vadeli daha iyi yaşanabilir belde olması için gayret ettik.Bunun yanında da Avrupa programları daha iyi ölcekte kullanmaya başladık.

Belediyenin en çok zorlukları nelerdi?

Halihazırda bile bölgemizde işsizlik sorunuyla birlikte yeni iş imkanları bulunmadı.Bu sorun dünden-bügüne olan sorun değil.Yıllardan beri en büyük sorun olarak kalıyor.2012-2013 yıllarında istihdam programlarına kayıt olsak bile -bunlar sadece iş dünyasına açıldı.

Belediyelerin sınırlı maddi kaynaklarından dolayı istijdam programlarına ihtiyacımız giderek artıyor.Umarım,''İnsan Kaynaklarının Geliştririlmesi''programından bu yıl için yeni istihdam planları açılır.

Şu ana kadar tamamlan projelerden hangisiyle gurur duyuyorsunuz?

Belediyemiz en önemli projeyi-''Su şebekeleri imarı'' projesiyle köylerin gelişmesine katkı sağlamıştır.Proje sayesinde 540 metre yeni sıhhi tesisat yapıldı ve mevcut su sağlama ağını yeniden düzenleyerek,14 km.uzunluğunda borular tamir edildi.

Üçüncü dönem için yine aday olacak mısınız?

Şu anda bunları konuşmak için henüz çok erken.Hala bitirmek istediğim çok şeyler vardır.Ama benim için en önemlisi halkımın vereceği notudur.

                                                                                          Röportaj kısaltılarak yayınlanmıştır.

İvan PRODANOV
HABERBG

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓