REKLAM

BAL-GÖÇ'E AÇIK MEKTUP...Göçmenlerimize köstek olmayın



Geçenlerde,Bursa merkezli göçmen derneği olan BAL-GÖÇ'ten çok tartışılacak bir adım attı.Bu ay içeresinde Kırcali iline bağlı Mogilyane köyünde yapılacak Minik Türkan'ın Anma Töreni'ne bazı göçmenlerimiz,ne yazık ki katılamıyacak...

Sebebi nedir soranlara?


Totaliter rejiminde verilen isimlerin değiştirmeyenlere BAL-GÖÇ'ün organize edeceği Bulgaristan ziyaretine almayacağını açıkladı.

Bu dernek  kendi soydaşlarına daha  destek çıkacağına, köstek oluyor.Zorla verilen Bulgar isimlerini değiştirmeyenleri bu geziye katmalısınız.Eğer ki onları kabul etmezseniz ''dışlamış''olursunuz.

Tabi ki,bende şahsım adıma bu kişilerin isimlerini değiştirmelerine karşı değilim.Ama siz burada ayrımcılık ve ötekileştirme etkenine giderseniz...İşi daha çok yobazlaştırır,anarşi ile hükmetmiş olursunuz.


Sizin burada yapmanız gerekenler;O kişileri de bu tür etkinliklere katıp,geçmişi unutmamalarını sağlamaktır.


Ben BAL-GÖÇ'ü çok defa yazılarımda eleştirmişimdir.Ancak en çok sevdiğim nokta,göçmenleri bir şemsiye altına toplamasıdır.Bu derneğin en büyük sıkıntısı da hiç şüphesiz bağımsız hareket etmemesi.Bir taraftan AK PARTİ(AKP)yanlısı dururken,diğer taraftan da HÖH sevdalısı olduğunu söylüyor.Zaten,derneği finanse eden de,destekleyen de bu siyasi güçlerdir.Ancak bunu unutmamak lazım ki...Bulgaristan göçmenleri AKP dışında CHP ile MHP'ye oy vermektedirler.Oylar daha çok CHP'ye gittiğini herkes biliyor.


BAL-GÖÇ ise bu diğer kalan partileri görmezden geliyor ve onların sevdalısı olan göçmenlere kapılarını kapatıyor.Sizin dernek olarak,hangi siyasi oluşumu destekliyor olursa olsun,hangi kişiyi/kişileri seviyor olursa olsun onları dışlayamazsınız.Aksine onlara da kucak açmalısınız.O zaman göreceğiz ki BAL-GÖÇ kendi ünvanını nasıl büyütecek.


Gelelim isim tartışmalarına...

Sizin dernek olarak, tüm Bulgaristan göçmenlerine  bu noktada sempozyumlar,konferanslar,seminerler,paneller düzenlemelisiniz.Sizin sivil toplum kuruluşu olarak bunlara muhakkak yapmalısınız.Bunları ben bizzat eksik görüyorum.
Bir diğer eleştirim de,Türkiye ile Bulgaristan'da meydana gelen siyasi olaylarda rol üstlenmeyin.Siz,sadece gözlemleyip,zaman zaman eleştirebilir...ortak tutumunuzu dile getirirsiniz.Gerektiğinde göçmenlerle  birlikte imza kampanyası başlatmanız, en büyük rolünüz olmuş olur.

Mehmet İBİŞOV,Şumen(Şumnu)

HABERBG

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓