REKLAM

Babino madeninde çalışanlar ayaklandı:DEVLET BİZİZ (Özel Haber)

Maaşlarını bir aydır alamayan maden işçileri ayaklandı.'DEVLET BİZİZ' diyorlar.

Bobov Dol’da 100’ü aşkın madenci planlı işten çıkarmalar ve geciken maaş ödemelerini yeniden görüşmek için madenden çıkmayı reddediyor.
Bobov Dol Madencilik’te çalışan madenciler Babino madeninin 400 metre derininde Salı günü mesai saatinin bitimi itibariyle eylemlerine başlamışlardı.
Madenin sahibi  hükümete yakın bir  işadamı Hristo Kovaçki’nin yüksek maliyetler ve düşük verimlilik nedeniyle iki madenin kapatılmasına karar vermesiyle 750 madencinin işsiz kalacağını söyledi.
Kovaçki, Çarşamba günü için işgalin sona ereceğini söylese de yer altındaki madenciler grevi sonlandırmayı reddediyor. 
Madencilik ve Jeoloji Odası’nın Ağustos verilerine göre Bulgar maden şirketi geçtiğimiz yıl 24 bin kişiyi istihdam ederken,gayrisafi milli hasılaya katkısı ise yüzde 27 olduğu öğrenildi.
İvo Grigorov,maaşlarını alana kadar greve devam edeceklerini söyledi. İki çocuğu evde ekmek beklediğini söylüyor.

HABERBG,maden işçileriyle telefon bağlantısı kurdu. Aylardır ücret alamayan 120’nin üzerinde işçi ocağı terk etmiyor.Çalışanlardan İvo Grigorov,maaşlarını alana kadar greve devam edeceklerini söyledi. İki çocuğu evde ekmek beklediğini söylüyor.''Asıl devlet biziz,bu şirket bizim sayemizde büyüdü''diyerek üzüntülerini belirtiyorlar.
Aynı şirket 13 Ekim’de oksijen pompalarını bir ara kapatmış ancak  tekrar geri açmıştı. Madenciler,İçerideki su ve yiyecek ise tükenmek üzere olduğunu söylüyorlar. 
Maden yönetimi bugün bir miktar ödeme yapmayı kabul etmiş ancak görüşmeler ve direnişler sürüyor.Madende 12 Türk işçi de çalıştığı bilgisini aldık.

ÖZEL HABER/Hasan MOLLA
HABERBG

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓